L’Authentique Kalkverf

img_7717.jpgKalkverf en Krijtverf zijn al jaren populair en worden met name toegepast in landelijke interieurs of op meubeltjes.

Kenmerken Kalkverf

• Kalkverf kenmerkt zich door de gevlekte, of streperige structuur. Wil je juist geen structuur maar een effen oppervlak, kies dan voor Krijtverf.

• Kalkverf heeft een poreus karakter en is daardoor gevoeliger voor vetvlekken.

• Je kunt een extra vlekkerig effect bereiken door de Kalkverf achteraf met boenwas in te wrijven. De boenwas geeft tevens extra bescherming.

• Kalkverf kun je op bij alle ondergronden aanbrengen.  Ook alkalische ondergronden zoals verse MP75 en cementgebonden ondergronden. Op gladde, dichte ondergronden kun je het beste eerst een primer aanbrengen.

• Kalkverf en Krijtverf zijn kwetsbaar en worden regelmatig toegepast op meubeltjes. Dat kan prima, maar houdt rekening met beschadigingen!

Kalkverf Kleuren

De Kalkverf van L’Authentique kunnen we in alle kleuren uit de L’Authentique kleurenwaaier maken. Daarnaast kunnen we ook nagenoeg iedere kleur uit andere kleurenwaaiers mengen. Dus ook de kleuren van Histor en Flexa! Dat is vrij uniek.

Hoe breng je Kalkverf aan?

Kalkverf breng je bij voorkeur aan met een blokwitter of kalkkwast. De haren van een kalkkwast zijn stugger en korter ten opzichte van een blokwitter. De kalkkwast is ook minder dik. Daardoor kun je de Kalkverf gecontroleerder en makkelijker aanbrengen.

Je kunt de mate van streperigheid, of vlekken zelf beïnvloeden. De eerste laag zorgt al voor het kalkachtige effect, maar wil je nog sterkere nuances, dan kun je nog een dunne laag aanbrengen. Doe dit niet te precies, en sla bewust stukjes over.Kalkverf

Extra Bescherming

Kalkverf is gevoelig voor vuiligheid en vet. Ook huidvetten van onderandere je handen geven vlekken. Dit geeft in combinatie met beschadigingen, bewust of onbewust gemaakt, een geleefd karakter.

Je kunt de Kalkverf beschermen door een laagje boenwas aan te brengen. Boenwas is verkrijgbaar in diverse kleuren. Je kunt je transparant gebruiken om enkel te beschermen, maar ook bijvoorbeeld grijs of bruin voor extra verweerde effecten.

Voor een betere bescherming kun je ook kiezen om de Kalkverf met een matte 2K betonvernis af te werken.

Let er wel op dat beschermlagen zoals vernis als boenwas de ondergrond een tint donkerder maken! Wil je zeker zijn van het eindeffect, maak dan altijd eerst een proefvlak!

De Kalkverf links is onbehandeld, rechts is de Kalkverf met een betonvernis behandeld.

Wij zijn dealer van L’Authentique. We hebben L’Authentique Kalk en Krijtverf op voorraad en met onze L’Authentique mengmachine kunnen we deze, nog veel meer producten zoals ook Betonlook verf voor u mengen!

Geef een reactie